Skip links

Oftalmologija

U sistemu EUROMEDIK OFTALMOLOGIJA je rasprostranjena na 6 ambulanti u domovima zdravlja i kliničko bolničkom delu u Bolnici na lokaciji Pariske Komune 22.
U opštim ambulantama domova zravlja obavljaju se sve opšti oftalmološki pregledi, sistematski pregledi, specijalizovani pregledi za produženje vozačke dozvole, kao i praćenje hroničnih pacijenata koji boluju od glaukoma, dijabetične retinopatije, hroničnih i akutnih zapaljenja oka.

Oftalmološko odeljenje EUROMEDIK BOLNICE ima 3 najsavremenije operacione sale, kanbinet za glaukom, kabinet za laser i dijagnostički centar Kabineti i specijalističke ordinacije opremljeni su najsavremenijom opremom za preglede, kao i aparatima za bezkontaktno merenje očnog pritiska.

Dijagnostički aparati u našem centu su poslednje generacije i omogućavaju prateću dijagnostiku svih očnih bolesti

OCT optička koherentna tomografija je jedna vrsta skenera za oko koja nema nikakvo štetno zračenje. Samo jednim klikom bezbolno, bez neprijatnosti i bilo kakvog štetnog efekta dobijamo uvid u stanje očnog dna, snimak žute mrlje- makule i vidnog živca.

OCT aparat u bolnici EUROMEDIK ima mogućnost snimanja i prednjeg dela oka, analizu struktura rožnjače i prednje očne komore

PENTACAM – najsavremeniji aparat koji omogućava veoma detalnju analizu prednjeg segmenta oka, najvažniji u pregledu za lasersko skidanje dioptrije i refraktivnih procedura na sočivu, operacije sa ugradnjom multifokalnih sočiva.

IOL master poslednje generacije omogućava proračun i kalkulaciju intraokularnih sočiva koja se ugrađuju prilikom operacija katarakte, a veoma značajnu ulogu ima u proračunima multifokalnih intraokularnih sočiva u refraktivnim procedurama.

UZ (EHO) omohućava dijagnostiku promena očne šupljine kod nemogućnosti vizualizacije prilikom zamućenja medija oka.

KABINET ZA LASER opremljen je YAG laserom koji se koristi u lečenju nekih oblika glaukoma, kao i tretmanom sekundarne katarakte.

QUANTAL MEDICAL argon laser koristi se u tretmanu promena na zadnjem segmentu oka kao i tretmanu ruptura mrežnjače.

KABINET ZA GLAUKOM je opremljen svim pratećim dijagnostičkim aparatima za gijagnostiku i praćenje glaukomskih pacijenata.
KOMPLUTERIZOVANO VIDNO POLJE omogućava detekciju istada u vidnom polju kako glaukomskih, tako i neuroloških pacijenata.

OCT aparat omogućava detaljnu analizu vidnog živca i stepen oštećenja nervnig vlakana i ganglijskog sloja.

OPERACIONE SALE su opremljene sa najsavremenijom hirurškom opremom, sistem sterilizacije je jedinstven na ovim prostorima, podrazumeva prećišćavnje kompletnog vazduha koji cirkuliše na način da kontinuirano prolazi kroz sistem UV zraka i ponovo ulazi u ceo operacioni blok, tzv laminar flow sistem.

Pripremni deo za hirurgiju pacijenata je opremnljen krevetima sa komplentnim monitoringom iako se najveći broj hirurških procedura obavlja u lokalnoj kapljičnoj anesteziji.