urologija

Urologija

Euromedik zdravstvena ustanova u okviru zdravstvenih usluga pruža i usluge iz oblasti Urologije.

Novo u Euromediku!

Jasmin Bektic

Priv.-Doz. Dr. med. univ. Jasmin Bektic, FEBU
Specijalista urolog

Načelnik centra za prostatu “Europäisches Prostatazentrum Innsbruck-EPI”
Načelnik radne grupe „Prostata“ Austrijskog Udruženja Urologa (ÖGU)
Quality Manager na univerzitetskoj klinici za urologiju, Innsbruck, Austrija

Rođen je 07.07.1970. godine u Tuzli gde je završio osnovnu i srednju školu.

Medicinski fakultet započinje u Tuzli, a diplomirao je 2000. g. na Medicinskom fakultetu u Innsbruck-u, Austrija. g. odbranio je doktorsku disertaciju pod naslovom “Effect of HIV-protease inhibitors Ritonavir, Indinavir and Saquinavir on the adherence of candida albicans on the human epithelial- and endothelial cells”.

Od 2001.-2004. g. radi kao postdoktorand u naučnom laboratoriju odeljenja za urologiju na Medicinskom Univerzitetu u Innsbruck-u (European Community FP5 program; Project EUROESTROGENES). Specijalizaciju za urologiju započinje 2004. g., polaze specijalisticki ispit 2009. g. u Lincu (Austrija), a u junu 2010. g. polaže evropski specijalistički ispit u Briselu (Belgija): FEBU (Fellow of European Board of Urology).

2012 g. je odbranio habilitaciju za urologiju (Tema rada: Estrogeni, fitoestrogeni i selektivni modulatori estrogen receptora (SERMs) u patofiziologiji oboljenja prostate). Područje posebnog interesa je urološka onkologija sa fokusom na oboljenja prostate. Ima veliko iskustvo u izvođenju tzv. fuzijskih biopsija prostate kojima se znatno poboljšava dijagnostika karcinoma prostate.

Obavio je više od 1500 radikalnih prostatektomija uključujući i prezervaciju nerava za potenciju kao i tzv. citoreduktivne prostatektomije i preko 200 brahiterapija prostate (LDR i HDR). Obavlja sve moderne modalitete lečenja metastaziranog karcinoma prostate uključujući metastazirani hormoski-senzitivni (mHSPC), nemetastazirani i metastazirani kastracijski-rezistentni stadijum bolesti (nmCRPC i mCRPC).

Autor je i koautor više stručnih radova i knjiga iz područja prostate. Objavio je više od 100 naučnih radova od kojih je 73 citirano u PubMed-u.
Za svoj naučni rad dobija 2006. g. nagradu republike Tirol (Austrija).